viernes, 30 de marzo de 2012

كيك شارلوت


                                                                            
 كيك شارلوت                                                                  

طريقى عمل كيك شارلوت

المقادير السويسرول
***************
5 بيضات
...
نص كوب سكر
نص كوب دقيق
نص باكو بجنج بودر
معلقتين نشا
معلقتين زيت ذره
ربع كيلو كريم شانتية مخفوق
معلقة جيلاتينا مع ربع كوب ماء
ربع كيلو مربة فروله
ربع كيلو فروله فرش مقطعه

الطريقه
******
نقوم بعمل الخليط مثل الكيك تماما ولاكن نفرده فى صينيه مستطيله وعند خروجه من الفرن يترك ليبرد ثم نقوم بلف السويسرول بمربة الفروله.
نضع عرق السويسرول فى الفريزر لمدة ساعه حتى يتماسك ونقوم بتقطيعه شرايح ونقوم برص الشرايح فى بوله من الزجاج او الاستانلس بحيث تاخد نفس شكل البوله على هيئة نص كوره ثم نقوم بخفق الكريم شانتيه مع باقى مربة المشمش مع الجيلاتينا مع قطع الفروله ونصبهم فى البوله ونقوم بتغطية البوله براقه مدوره من الاسبنج ونضعها فى الفريزر لمدة نصف ساعه ثم نقلبها ونزينها بالفواكه
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

اسرار الطباخين les secret de cuisinier

Loading...